Buitengewoon

Scheurvorming asfalt

Scheuren en naden in het asfalt zijn een veel voorkomend probleem. Regenwater, strooizout en onkruid gaat in de scheuren zitten waardoor deze nog groter worden en het asfalt steeds slechter wordt. Uiteindelijk komen er overal scheuren en raken er stukken asfalt los! Scheurvorming ontstaat vaak door te zware belastingen op het asfalt. Wanneer het asfalt al ouder is kan het minder belasting opnemen waardoor het bij oud asfalt sneller gebeurt.

Gelukkig kunnen wij met onderhoudsmaatregelen de schades van scheurvorming oplossen en herstellen. Door het aanbrengen van een goede voegvulling met bitumineuze voegvulmassa wordt de asfaltscheur opgevuld en wordt verdere schade voorkomen. Zo wordt de levensduur van uw asfaltverharding verlengd en worden grootschalige vervangingen voorkomen.

Kijk bij onze projecten voor diverse voorbeelden of vraag direct advies aan via onderstaande knop.
 

Advies aanvragen
 

Waarom is het verstandig om scheuren op te vullen?

Het is belangrijk om scheuren in het asfalt tijdig te repareren. Door scheuren op te vullen worden grotere schades als gevolg van vuil en water in de scheur voorkomen. Zo behoudt u een veilig terrein en bespaart u op grotere investeringen. Het opvullen is dus de meest kostenefficiënt manier om het asfalt op uw terrein in de best mogelijke conditie te houden.

 

Scheuren in het asfalt repareren door Buitengewoon BV

Laat je scheuren in het asfalt op je bedrijfsterrein of particuliere oprit op tijd repareren door Buitengewoon BV en voorkom grootschalige reparaties. Asfaltreparatie of asfalt herstellen door scheuren te vullen zijn enkele van onze diverse specialiteiten, net als asfalteren, belijning en aanbrengen van slijtlagen. Wij maken gebruik van moderne voegvulmachines en met onze jarenlange ervaring in reparatie asfalt en asfalteren, hierbij zorgen we ervoor dat het asfalt op uw terrein zo mooi en goed mogelijk wordt gerepareerd. Laat u uw asfalt met onze buitengewone technieken repareren, dan haalt u de maximale levensduur uit uw asfalt.

 

Hoe gaan we te werk?

Buitengewoon BV vult scheuren in het asfalt met de zogenaamde hete-hond methode. Met deze techniek wordt de bestaande scheur eerst schoongeblazen met hete lucht onder druk. Op die manier is de scheur stofvrij en tegelijkertijd opgewarmd waardoor de bitumen uitstekend hecht. Voordat de scheur met bitumen wordt geïnjecteerd, wordt deze opgewarmd in een ketel. Omdat we zowel grote als kleine ketels hebben, kunnen we ook voor kleine oppervlaktes kostenefficiënt te werk gaan. De gevulde scheur wordt afgestrooid met steenslag. Dit zorgt voor extra sterkte en dat de scheur slijtvast is. Daardoor blijft de bitumen dus niet aan autobanden kleven en slijt deze niet al te snel. Na het afkoelen is het een stevig en flexibel mengsel en daardoor ook nog eens ontzettend duurzaam.

 

Buitengewoon bewijs

Scheurenvullen in uitvoering .

Resultaat scheurenvullen .

Binnen enkele minuten.. .

overrijdbaar. .

Probleem: volledige craquele .

Door scheurenvullen wordt.. .

benodigd herstel uitgesteld .

Scheurvorming werkwijze

Schoonmaken

1

De asfalt scheur wordt volledig schoongebrand voor een goede hechting van de voegvulmassa.

Met de "hete-hond-methode" wordt de asfalt scheur schoongeblazen en voorverwarmd. Dit zorgt voor een goede hechting van de voegvulmassa.

Voegvullen

2

De asfalt scheuren worden met een bitumineuze voegvulmassa gevuld.

Afhankelijk van de grootte van de scheuren, het soort asfalt en het verkeer kiezen wij een geschikt type bitumen met de beste eigenschappen.

Afstrooien

3

Afstrooien zorgt voor een sterkere voegvulling.

Binnen enkele minuten na het afstrooien is de voegvulmassa volledig afgekoeld en is de asfalt scheur overrijdbaar.

Alle voordelen

4

Duurzame oplossing om de levensduur van uw asfaltverharding te verlengen.

Voorkomt verdere schade door regenwater of onkruid.

Asfaltscheuren tot ca 35mm zijn volledig te herstellen.

In 15-30 minuten is de asfaltscheur volledig gerepareerd.

Vanaf € 2,00 per meter óf inhuur vanaf € 2650,- per dag.

GRATIS ADVIES VOOR UW TERREIN

Wij geven u kosteloos advies om uw terrein optimaal te onderhouden

Meer informatie opgeven (optioneel)

Soort werkzaamheden

Toekomstig gebruik

085 – 301 23 23

- bel ons voor een BuitenGewoon buitenterrein!

+

Gratis advies aanvragen

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

Meer informatie opgeven (optioneel)

Soort werkzaamheden

Toekomstig gebruik

+

Gratis Demo aanvragen

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

+

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

085 – 301 23 23

- bel ons voor een BuitenGewoon buitenterrein!