Waalstraat 4, 3087 BP Rotterdam
085 - 301 23 23 info@buitengewoonbv.nl

Concrete Canvas art

De eindeloze mogelijkheden van Concrete Canvas

Dat er ontzettend veel mogelijk is met het revolutionaire materiaal van ConcreteCanvas, het betondoek, dat wisten we wel bij Buitengewoon. Nadat twee studenten uit Wales het flexibel aan te brengen beton ontwikkelden voor militaire doeleinden, ging de bouwwereld er al snel mee aan de slag. Toen we hier lucht van kregen zijn we dit ook in Nederland gaan introduceren, waardoor we nu ontzettend snel, gemakkelijk en zeer duurzaam tankterpen, taludbescherming, terpbekleding, uitstroomvoorzieningen en onkruidbestrijding aanleggen. Omdat we ook al zagen dat er veel mogelijk is op gebied van design, waren we erg blij dat we via de Rijksacademie Amsterdam een kunstenaar ermee aan de slag konden laten gaan.

Nora Aurrekoetxea Etxebarria

Nora Aurrekoetxea Etxebarria is een Baskische kunstenares die met sculpturen bijzondere installaties maakt. Ze haalt hierbij inspiratie uit de emotionele aspecten van de meest intieme menselijke interacties, die ze zowel materieel als organisch weer probeert te geven. Ze uit in haar werk bijvoorbeeld contrasten tussen, in haar eigen woorden, ‘concrete and velvet fabric’ of ‘dried flowers on rusty metal’.

Bij betondoek komen deze contrasten in één materiaal precies samen, dus concrete canvas en Nora Aurrekoutxea lijken een perfecte match!

'Kurba'

Het resultaat is dan ook ontzettend bijzonder geworden en extra speciaal voor ons bij Buitengewoon. De omineuze figuur die is ontstaan in het werk ‘Kurba’, wat Baskisch is voor bocht of curve, laat perfect het organische zien in wat tot voor kort juist zo’n statisch materiaal was. Door de soepele vormen en de speelse bewerkingen toont het in kunstzinnig opzicht emotie in materiaal dat juist erg rauw is, maar voor ons toont het vooral de vrijwel eindeloze mogelijkheden die ConcreteCanvas ons brengt. Wij zijn in ieder geval geïnspireerd om nog minder begrensd te denken over wat er allemaal gedaan kan worden met betondoek!

Bekijk hier het werk 'Kurba' op de officiële website van Nora Aurrekoetxea!

Kurba - Betondoek als kunstzinnig materiaal

Direct bellen Vrijblijvend advies