Buitengewoon

Soorten asfalt belijning

Wegmarkeringen en belijningen aanbrengen zorgt voor een veilig en gebruiksvriendelijk buitenterrein. Dankzij het aanbrengen van wegmarkeringen op rijroutes, looppaden, weegbruggen, opslagplaatsen en wegen wordt voorkomen dat alles door elkaar heen beweegt en staat. Je kunt er ook voor kiezen wegmarkering aan te brengen op een parkeerplaats. Asfalt belijning gaat dus verder dan de belijning van wegen. Lees hier alles over de verschillende soorten asfalt belijning.

 

Advies aanvragen

Soorten asfalt belijning

De keuze van het soort markering of belijning is afhankelijk van onder andere de ondergrond en het gebruik. Zo is wegenverf bijvoorbeeld uitermate geschikt voor parkeervakken en looppaden, maar slijt dit sneller wanneer er veel en zwaar verkeer overheen rijdt. Daar is (prefab) thermoplast juist zeer goed tegen bestand!

 

Thermoplast en wegenverf kunnen op beton, straatwerk en asfalt worden aangebracht. In bedrijfshallen wordt veel gebruik gemaakt van wegenverf. Dit wordt met een extra primer stevig op de vloer aangebracht, zodat er een duurzame hechting ontstaat en de belijning langer blijft zitten. Wij helpen je graag de beste keuze te maken tussen alle soorten asfalt belijning!

 

Thermoplast

Thermoplast heeft een lange levensduur tot wel 7 jaar. Het is zeer stroef en daardoor extra veilig. Ook de kleur van de belijning blijft gedurende de levensduur zitten. De laag van de belijning wordt met thermoplast ongeveer 3 mm dik. Daardoor voel je de belijning licht als je er overheen rijdt. Het heeft maar enkele minuten nodig om te drogen. Zeer geschikt voor zwaar verkeer, omdat het minder snel slijt dan bijvoorbeeld wegenverf. 
 

Wegenverf 

Wegenverf is op alle ondergronden mogelijk, maar vooral goed in te zetten voor belijning van parkeerplaatsen en looppaden. Ook is wegenverf iets goedkoper dan thermoplast. De lijnen zijn minder dik dan die van thermoplast, waardoor je het bijna niet voelt als je er overheen rijdt of loopt. Ook is wegenverf in bijna elke kleur beschikbaar! Handig als je liever iets anders dan witte lijnen wilt. Wegenverf gaat circa 3 tot 4 jaar mee. Iets minder lang dat thermoplast, maar het is wel makkelijk te hermarkeren. Wegenverf heeft een droogtijd van ongeveer 10 minuten. 
 

Prefab belijning

Prefab is van dezelfde kwaliteit als thermoplast, maar is voorgevormd. Je kunt kiezen tussen verschillende figuraties zoals verkeersborden, pijlen en lijnen in diverse kleuren. De belijning is binnen enkele minuten aangebracht en snel droog. Prefab belijning is weer een stuk goedkoper dan thermoplast en wegenverf. Ben je dus op zoek naar voorgevormde figuren als belijning? Dan is prefab iets voor jouw terrein! 
 
Wil je graag meer advies over welke belijning voor jouw terrein geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

GRATIS ADVIES VOOR UW TERREIN

Wij geven u kosteloos advies om uw terrein optimaal te onderhouden

Meer informatie opgeven (optioneel)

Soort werkzaamheden

Toekomstig gebruik

085 – 301 23 23

- bel ons voor een BuitenGewoon buitenterrein!

+

Gratis advies aanvragen

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

Meer informatie opgeven (optioneel)

Soort werkzaamheden

Toekomstig gebruik

+

Gratis Demo aanvragen

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

+

Wij nemen binnen 24uur contact met u op.

085 – 301 23 23

- bel ons voor een BuitenGewoon buitenterrein!